Tervetuloa seuraamaan kuinka esikoislapsen äiti pudottaa raskauskiloja ennen pikkukakkosen yrittämistä.

Kesällä 2010 painoin ~73 kg mutta hyvinsyödyn kesän jälkeen paino oli kivunnut 76 kiloon ihan (muka...) huomaamatta. Tulin raskaaksi syksyllä ja lähtöpainoksi äitiyskorttiin on tällöin merkitty 76,2 kg. Raskausaikana paino nousi noin 16 kg ja laitokselle lähdin muhkeassa 92 kilon painossa.

Kotiutuessa painoin 82 kg ja parin ensimmäisen viikon aikana paino laski vielä kaksi kiloa. Riemuitsin tietenkin laskevasta painosta ja hyvin alkaneesta vauva-arjesta niin etten oikein noteerannutkaan kuinka paino alkoikin taas kivuta ylöspäin. Imetyshän tunnetusti kuulemma laihduttaa ja niin edelleen, joten käsi sydämellä, en edes ajatellut asiaa enempää..

Ilmojen kylmetessä kun oli aika kaivaa lämmintä kolttua niskaan niin kas kas kun vaatteet ei mahtunutkaan päälle niinkuin olin suunnitellut niiden mahtuvan. Paino oli kivunnut 85 kiloon ja siellä se on siitä lähtien sitkeästi pysynytkin. Mies meillä varsinkin haaveilee jo kovasti toisesta lapsesta mutta itse asetin itselleni tavoitteen että kevään aikana pääsisin tuonne 73 - 76 kilon haarukkaan ennen kuin jätetään taas ehkäisy pois. Kuukautiseni nimittäin alkoi jo kun esikoinen oli 3 kk vaikka imetin ja imetän edelleen. Imetys asettaa tietenkin myös omat haasteensa laihtumiselle.

Vauvahaaveissani tilasin kyllä jo netistä Clearbluen hedelmällisyysmonitorin (rrrrakastan kaikkia testejä, laskureita ja listoja) jonka käyttöä ajattelin ihan vaan testimielessä harjoitella ehkä jo seuraavassa kuukautiskierrossa...